Dunărea intră în casele oamenilor prin design creativ

Aceasta a fost ideea care s-a evidenţiat în proiectele realizate pentru prima ediție a concursului de design de mobilier DANUBE DESIGNERS AWARD 2019, desfășurat în perioada 1 Noiembrie -10 Decembrie 2019.

Evenimentul de lansare a concursului a avut loc la data de 1 Noiembrie 2019, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București (UAUIM), în prezența studenților, cadrelor didactice universitare și reprezentanților Danube Furniture Cluster.

În data de 13 decembrie USH Pro Business împreună cu Danube Furniture Cluster și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” au organizat evenimentul de decernare a premiilor concursului, la care alături de organizatori, au participat Asociația Producătorilor de Mobilă din România APMR în calitate de invitat şi studenţii înscriși în concurs. La această primă ediție a concursului au aplicat, un număr de 15 studenți din cadrul facultăților de Arhitectură, Urbanism și Arhitectură de Interior din cadrul UAUIM.

Procesul de jurizare s-a desfășurat în perioada 10-12 decembrie 2019, proiectele participante fiind punctate în funcţie de: originalitatea,  legătura cu ideea de Dunăre,  relevanță și concept, estetica şi funcționalitate obiectului de mobilier propus.

Juriul concursului a fost format din:

  • dr. arh. Beatrice JOGER, Decan Facultatea de Arhitectura de Interior “Ion Mincu” București
  • dr. arh. Codina DUȘOIU – Facultatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, București;
  • dr. arh. habil. Urb. Cerasela CRĂCIUN – Facultatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” București;
  • Gabriel NĂFUREANU – Președinte ”Danube Furniture Cluster”, adminstrator Lux Artim SRL;
  • Raluca TOMUȚĂ – Director General ”Danube Furniture Cluster”;
  • Liana BRATU – membru ”Danube Furniture Cluster”, Director Comercial – Arta Lemnului SA ;
  • Sorin IACOB – membru ”Danube Furniture Cluster”, administrator Neo Pal Grup SRL.

Proiectele premiate au convins prin eleganța și sensibilitatea abordării conceptuale, prin unicitate, ergonomie, funcționalitate, fluiditate, adaptabilitate și lejeritate în manipularea pieselor proiectate.

Juriul a premiat cele mai bune proiecte, care s-au detașat prin creativitate și inovare  astfel:

Locul I, 1000 Lei – stud.designer Simona Suflețel, anul V, Facultatea de Arhitectură de interior, UAUIM.

Locul II, 700 Lei –  stud.arh. Elian Raul Mîșulescu, anul III, Facultatea de Arhitectură de interior, UAUIM.

Locul II, 500 Lei – stud.designer Alexandru Ion Nemesniciuc Cerneleac, anul V, Facultatea de Arhitectură de interior –Design de produs, Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” București

“Suntem impresionaţi de creativitatea tinerilor designeri, precum şi de interesul deosebit  de participare. Am premiat cele mai relevante lucrări pentru tema concursului dar, am constatat că şi celelalte sunt creaţii remarcabile. Clusterul nostru, va dezvolta un parteneriat cu aceşti tineri pentru promovarea lucrărilor lor şi chiar şi pentru realizarea unor prime prototipuri. Avem în vedere continuarea acestor concursuri şi în anii ce urmează.” a declarat Gabriel Năfureanu, preşedinte Danube Furniture Cluster.

“Ne bucură faptul că acest concurs a fost atractiv pentru un număr mare de studenţi şi că acesta poate fi un model de cooperare viabil între universităţi, producători şi tinerii designeri. Am pus în acest fel bazele unei comunităţi de practică ce se va dezvolta în anii următori atât în cadru naţional cât şi internaţional. Considerăm emblematică pentru Strategia Dunării, tematica şi lucrările premiate” a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business

 

DANUBE DESIGNERS AWARD 2019 din perspectiva UAUIM.

 

Danube Furniture Cluster

www.adf-dfc.ro

contact@adf-dfc.ro