”DANUBE FURNITURE YOUNG DESIGNERS AWARD” 2021 – Furniture for a new life – 16 iunie 2021, 17:30 –

Dragi participanți,

Dragi participanți,

Danube Furniture Cluster și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, cu suportul  USH Pro Business, organizează în data de 16 iunie a.c., ora 17:30, la sediul din str. Ion Ghica nr 13, etaj 2, Sala  „Spiru Haret”, evenimentul de anunțare a proiectelor selectate pentru etapa a II a – faza prototip.

Etapa I a concursului se apropie de sfârșit, fapt pentru care  ne pregătim de ultima întâlnire din această etapă, un eveniment în care proiectele înscrise la concurs vor fi prezentate în fața partenerilor, oamenilor de afaceri și profesorilor . “Danube Furniture Young Designers Award” 2021, ediția a-2-a, a fost o bună oportunitate de a aduce împreună energiile creative și inovative, prin colaborarea dintre mediul academic și antreprenoriat. Concursul s-a bucurat de aplicarea a 10 proiecte, care au avut ca temă centrală „Furniture for a new life, o temă prin care am vrut să aducem în prim plan ideea de mobilier inovativ și un design care promovează soluțiile pentru schimbările stilului de viață.

AGENDA EVENIMENTULUI

17:30 – 17:45  – Cuvinte introductive

17:45 – 18:00  –  Prezentarea concursului Danube Furniture Young Designers Award 2021  / „Furniture for a new life”

18:00 – 18:30  –  Prezentarea proiectelor aplicate

18:30 – 19.00  –  Invitați speciali: reprezentanți ai mediului academic californian/SUA

                        Temă prezentare: Resilient Building in Response to Climate Change

19:00 -19:15   –  Concluzii. Anunțarea proiectelor selectate pentru etapa a II a

19:15 -20:00   –  Networking.

Scurtă descriere  a temei prezentării invitaților speciali ai mediului academic californian/SUA

“RESILIENT BUILDING IN RESPONSE TO CLIMATE CHANGE”

                Ca o consecință a creșterii cu 40 %  a emisiilor mondiale de dioxid de carbon, rezultate din construcția și exploatarea clădirilor, arhitecții și designerii de interior au o pârghie incredibilă prin munca lor în a ajuta la decarbonizarea economiilor lumii  către un viitor mai rezilient. Cu toate acestea, pentru a oferi beneficii tangibile  de proiectare durabilă a unui proiect, proiectanții trebuie să aibă o înaltă calificare, inclusiv abilitatea de a se concentra și de a aborda o gamă largă de considerații tehnice. Profesioniștii în proiectare trebuie, de asemenea, să ia în considerare estetica în limitele bugetului financiar și de timp al unui proiect, echilibrând aceste considerații practice cu știința și ecologia pentru a obține rezultate semnificative de durabilitate.

                Ca profesioniști cu câteva decenii de experiență în proiectarea de construcții durabile în Statele Unite și în rolul lor de profesori de colegiu, Jason Oliver și Holly Hitt-Zuniga vor prezenta o imagine de ansamblu concisă a tendințelor actuale de proiectare durabilă, urmărite în California pentru dezvoltarea unei comunități mai rezistente și realizarea unui echilibru ecologic între mediile naturale și cele construite.

Pentru participarea online la eveniment atașăm mai  jos linkul de conectare

https://global.gotomeeting.com/join/499843733

Toți participanții înscriși în concurs vor primi diplome de participare pentru proiectele înscrise.

Vă invităm să fiți alături de noi, urmărind prezentările proiectelor care au convins cel mai mult!

Vă așteptăm în data de 16 iunie 2021, la 17:30

Vizualizați invitația