Despre Noi

Produsele de mobilier  reprezintă un domeniu strategic, la nivel național, selectat în Strategia Națională de Export a României  2014-2020 pentru susținerea și promovarea la export a IMM-urilor care activează în acest domeniul.

Având în vedere concentrarea teritoriala a producătorilor de mobila în special din lemn dar și din alte materiale în mai multe regiuni de dezvoltare din bazinul dunărean, producători, universități, firme specializate au luat înființării unui cluster în domeniul mobilei, în regiunile de dezvoltare Nord Est, Sud Est , Sud Muntenia și Sud Vest, Cluster care sa se diferențieze prin calitate, excelenta, originalitate și caracterisitici ale regiunilor dunărene sus menționate.

Clusterul Danube Furniture dorește sa devina un centru de excelenta în domeniul industriei mobilei și un punct de atracție pentru firmele din regiune care doresc să se dezvolte pe lanțul valoric intern dar și internațional, într-un efort conjugat, în cadrul unei structuri asociative de tip cluster.

Astfel, la inițiativa unui grup de firme, strat-up-uri și a unui centru antreprenorial universitar s-a coagulat clusterul Danube Furniture Cluster”. 

Danube Furniture  Cluster  promovează inovația, transferul tehnologic, antreprenoriatul și colaborarea bazată pe încredere reciprocă pentru dezvoltarea și creșterea competitivității firmelor care îl compun.

Viziunea și misiunea Danube Furniture  Cluster  este de a dezvolta cât mai mult lanțul valoric atât pe verigile naționale cât și internaționale în domeniul industriei mobilei, de a identifica cât mai ușor resursele necesare întregului proces, prin activități de CDI,  și transfer tehnologic și de cunoștințe specifice domeniului.