ÎNTÂLNIREA DE LUCRU A MEMBRILOR CLUSTERULUI DANUBE FURNITURE CLUSTER

În data de 12 Septembrie 2018, USH Pro Business a organizat o nouă întâlnire de lucru a membrilor clusterului DANUBE FURNITURE CLUSTER. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul BIFE SIM 2018_TÂRGUL INTERNAȚIONAL DE MOBILĂ, ECHIPAMENTE ȘI ACCESORII, organizat la ROMEXPO, București.

Întâlnirea membrilor clusterului a fost găzduită de Asociația Producătorilor de Mobilă din România (APMR), partener strategic în organizarea BIFE-SIM și MOBILA EXPO.

La întâlnirea de lucru a membrilor clusterului DFC, a participat Președintele APMR, Aurica SERENY, care a salutat și încurajat inițiativa firmelor de mobilă și a USH Pro Business, de a dezvolta un nou cluster în domeniul industriei mobilei, în Regiunea Sud Muntenia.

Pornind de la prezentarea sectorului, evoluția pozitivă a exportului de mobilă în ultimii ani (locul 5 în Europa, la exportul de mobilă, în anul 2017, respectiv 11, la nivel mondial), situația deficitară a forței de muncă existentă la nivel național, necesitatea retehnologizării (digitalizarea, robotizarea) firmelor producătoare, doamna Sereny a făcut sugestii importante în ceea ce privește direcțiile de acțiune ale clusterului: dezvoltarea de activități de formare profesională pentru tineri, în cadrul unor parteneriate formate din IMM-uri, instituții de învățământ, centre de transfer tehnologic, asociații profesionale; atragerea surselor de finanțare pentru dezvoltarea și susținerea IMM-urilor prin activități de scriere de proiecte, în colaborare cu instituții de învățământ universitar din țară; organizarea de evenimente, conferințe, seminarii în domeniu.

Prezent la eveniment, Directorul General al USH Pro Business, Costin LIANU, a subliniat importanța coeziunii între firme, sub brand comun, de cluster și a încurajat firmele să apeleze la serviciile specializate de transfer de cunoștințe, transfer tehnologic, servicii de cercetare-dezvoltare oferite de USH Pro Business, pentru identificarea de noi piețe, clienți, furnizori la nivel național sau internațional.

În cadrul întâlnirii s-a analizat stadiul realizării unor măsuri de coagulare a eforturilor membrilor, de atragere de noi membri și de creștere a vizibilității clusterului.