Danube Furniture Cluster “Se poate inova împreună”

Reticența de a coopera în cluster pe activități CDI pare a fi depășită de membrii Danube Furniture Cluster. În perioada 7-8 februarie 2020, membrii clusterului s-au reunit la Onești pentru organizarea mai multor evenimente dedicate inovării.

În acest context, un eveniment important a fost dedicat câștigătorilor concursului DANUBE DESIGNERS AWARD 2019, studenților care s-au implicat în acțiunile clusterului, pentru a analiza posibilitățile unei cooperări pe termen lung în domeniul designului de mobilier. De asemenea, au fost prezentate soluții de digitalizare în industria mobilei și s-a accentuat rolul centrelor de afaceri de export în promovarea produselor din industria mobilei.

„Pe măsură ce coeziunea grupului crește și managerii se întâlnesc frecvent pentru a discuta, se pot depăși atât barierele de comunicare cât și neîncrederea în colaborare. Danube Furniture Cluster se află pe acest drum întrucât își alocă de mai mulți ani, în mod sistematic, timp la final de săptămână, pentru a transforma cunoștințele fiecărui membru în cunoștințe și abilități inovative de grup. Acest cluster este deja o comunitate de practică antreprenorială, colectivă, pentru că membrii au descoperit că pot inova împreună, la costuri mai mici pentru fiecare” a declarat conf. univ. dr. Costin Lianu, director general al USH Pro Business, membru al clusterului.

„Întâlnirile între membrii, producători de mobilă, au devenit o constantă în ultimii ani, iar numărul antreprenorilor care pun deoparte grijile cotidiene pentru a gândi dezvoltarea dincolo de poarta propriei fabrici, a crescut. Analizăm cu atenție posibilitățile de cooperare și identificăm punți concrete cu designul de produs, cu activitatea de export și internaționalizare, brand ul colectiv, digitalizarea și optimizarea fluxurilor. Faptul că am început să premiem studenți specializați în design de interior, care pot veni alături de noi și că ne preocupă sistematic inovarea și digitalizarea, ne impulsionează să creăm valoare împreună” a declarat președintele clusterului Gabriel Năfureanu, director general al S.C. Luxartim Onești.

Danube Furniture Cluster

www.adf-dfc.ro

contact@adf-dfc.ro